Hvis du eier flere Apple-enheter, for eksempel en iPod Touch, HomePod, Mac eller andre, bruker du sannsynligvis alltid den samme Apple-ID-en. Dette kan selvsagt ha noen ulemper; for eksempel vil iCloud-lagringen din fylles opp raskere, eller noen kan foreta kjøp uten din godkjenning. Derfor forklarer vi hvordan du kobler fra iPhone og iPad.
Uansett hva grunnen din er for å fjerne koblingen mellom en iPhone eller iPad og Apple-ID-en din, bør du vite at denne prosessen kan gjøres på to måter. Den første er via datamaskinen din, uten at du trenger å laste ned programvare, mens den andre er direkte fra iPhone eller iPad. Vi vil selvfølgelig forklare hvordan du gjør hver metode trinn for trinn.
Fra datamaskinen
Det trenger ikke å være en Mac, det kan være gjennom hvilken som helst datamaskin uavhengig av operativsystemet. Det eneste du må sørge for er at du har en stabil internettforbindelse og følger trinnene som vi vil gi nedenfor:
- Gå inn på den offisielle Apple ID-siden, som du kan se på toppen kan du se boksen som sier "Logg» klikk på den.

- Du vil bli tatt til et nytt vindu, der du vil bli bedt om din Apple-ID sammen med passordet. Husk at i dette tilfellet må du skriv inn e-postadressen du brukte da du startet enheten.
- Hvis du har dobbelttrinnsverifisering aktivert, vil en 4-sifret kode komme til din iPhone eller Apple-enhet; Du kan også indikere at du mottar denne nøkkelen via SMS eller en telefonsamtale.
- Til slutt når du klarer å få tilgang til brukerprofilen, vis alternativmenyen, der vil du ha tre bokser, disse er "Konto", "Sikkerhet" og "Enheter» klikk på den siste.
- I delen "Enheter» Alle Apple-enhetene vi har registrert under denne kontoen vil vises.

- Nå er det på tide å koble fra iPhone eller iPad etter eget valg, for å gjøre dette klikk på bildet og deretter på «Slett konto".
- Systemet vil be deg om å bekrefte operasjonen, når det er gjort, vil du ha fullført prosessen. Enheten vil ikke lenger være knyttet til din Apple-ID.
Med din iPhone eller iPad
Du kan koble fra iPhone og iPad, lagt til andre Apple-enheter gjennom nevnte maskinvare, for dette må du følge trinnene som er angitt nedenfor:
- Fra enheten som vi har tilknyttet Apple-ID-en vår, skal vi gå til "Justeringer".
- Øverst kan du se boksen som uttrykker "Eple ID" press den.
- Du vil bli tatt til en ny meny, det første du legger merke til er at alle enhetene som er knyttet til kontoen vises.

- Velg iPad eller iPhone du vil koble fra, selv om du også kan velge blant annet en HomePod, iPod Touch, Mac.
- Systemet vil be oss om å skrive inn passordet, det vil også be oss om å svare på to hemmelige spørsmål; Disse genereres når du oppretter vår Apple ID-konto.
- Etter å ha lagt inn den forespurte informasjonen, vil til slutt alle dataene som refererer til utstyret vi velger, vises på skjermen, litt under alternativet for "Slett konto."
- Bekreft operasjonen og voila, du vil ha gjort en vellykket frakobling.
Av hvilke grunner bør jeg koble fra en iPhone og iPad?
Det finnes flere grunner til at du kanskje må koble iPhone og iPad fra Apple-ID-en din. For eksempel hvis iCloud-lagringsplassen din er nådd grensen og du ikke lenger kan dra nytte av fordelene med denne applikasjonen, eller hvis du vil bytte enhet eller selge den nåværende.
endring av enhet
Hvis du planlegger å selge eller gi bort en iPhone, iPad eller en hvilken som helst Apple-enhet som er motivert av det faktum at du har anskaffet en nyere, er den riktige tingen å gjøre å koble fra Apple-ID-en din fra enheten, først fordi den fremtidige eieren vil være å ha tilgang til din identitet, betyr det at du vil kunne få tilgang til produktene du har kjøpt og all informasjonen din.
For eksempel vil de ha tilgang til de betalte applikasjonene som er kjøpt fra App Store, eller de vil kunne få all informasjonen du har lagret i iCloud, og dermed sette personvernet og personlige data i fare.
ICloud-lagring
iCloud er en skylagringstjeneste som er tilgjengelig for alle Apple-brukere. Den leveres med 5 gigabyte gratis lagringsplass, hvor du kan lagre data du anser som nyttige. Disse dataene lagres på internett, og hver gang du bruker en enhet registrert med Apple-ID-en din, kan du synkronisere og laste dem ned.

Problemet her er de 5 gigabyte med lagringsplass, siden den deles på tvers av alle enhetene våre, noe som gjør denne gratis mengden enda mindre. Dette er fordi iPhone, iPad, iPod og andre enheter utfører regelmessige sikkerhetskopier. Når disse dataene lastes opp til iCloud, vil du sannsynligvis se meldingen «Plassen er full».
Derfor er det beste å koble fra enheter du ikke bruker ofte fra Apple ID-kontoen din, slik at de ikke tar opp tilgjengelig lagringsplass. Her er også noen tips om hvordan du frigjør plass i iCloud for å få mest mulig ut av applikasjonen.
laggrensen nådd
Tro det eller ei, det er en grense for antall enheter som vi kan koble til vår Apple ID, med et totalt antall på 10, så hvis du er en av personene som har flere iPhones fra tidligere generasjoner eller på et tidspunkt har kjøpt utstyr fra selskapet som kan kobles til systemet som iPad, iPad mini, iPod, Mac, AirPods og mye mer.
Den riktige fremgangsmåten er å koble fra enheter du ikke lenger bruker for å unngå å motta feilmeldingen når du registrerer ny maskinvare. Det er også viktig å merke seg at hvis du knytter en Apple-ID til en Apple-enhet, vil du ikke kunne koble en ny på 90 dager.