Hvordan beskytter du NameDrop på iPhone? | Apple 2024

Slik beskytter du NameDrop

Apple er alltid i utvikling, og en av prioriteringene deres er å ta hensyn til brukernes behov . Med iOS 17-oppdateringen har mange funksjoner, som AirDrop, blitt forbedret. Derfor skal vi i dag vise deg hvordan du beskytter NameDrop og gi litt informasjon om denne nye funksjonaliteten.

Det kan høres veldig praktisk ut å dele dataene dine enkelt, og det er det også, men det er også noen sikkerhetsulemper. Selv om Apple generelt er veldig forsiktig med brukernes personvern , kan denne funksjonen gjøre deg urolig. For å føle deg tryggere når du bruker den, følg bare noen få tips.

Hva er NameDrop og hvordan brukes det? Slik beskytter du NameDrop

Denne nye funksjonen, som er tilgjengelig i iOS 17, var en av de nye funksjonene som ble vist frem på selskapets utviklerkonferanse. Hvis funksjonen er aktivert, kan to iPhone-brukere aktivere den ved å trykke på de øvre kantene av smarttelefonene sine mot hverandre.

Et kontaktkort vil deretter vises på enheten din med e-postadressen og telefonnummeret ditt. Klikk deretter på Del eller Bare motta. Hvis du velger å dele kontaktinformasjonen din, vil den bli delt med andre team. For å fullføre prosessen, klikker du bare på Ferdig øverst til venstre på skjermen.

Hvordan kan vi beskytte NameDrop? Slik beskytter du NameDrop

Kontaktdelingen vil bli avbrutt hvis de to smarttelefonene skilles fra hverandre på noe tidspunkt under prosessen, eller hvis du velger å låse iPhonen med av/på-knappen. Selv om NameDrop aktiveres automatisk når du oppdaterer til iOS 17, er det viktig å merke seg at brukerens samtykke kreves under operasjonen.

Personaliseringsfunksjonen lar deg kontrollere hva som vises når en tekstmelding eller samtale fra deg kommer inn på telefonen til en venn eller et familiemedlem. Den er svært tilpassbar, med en rekke farger og alternativer for å vise selfier, emojier eller bare navnet ditt. Apple kaller bildet som vises under en NameDrop-overføring en kontaktplakat.

Her kan du også endre innstillingene for hvem som kan sende AirDrop-informasjon til telefonen din. På denne måten kan du være mer sikker på at du ikke sender data til hvilken som helst enhet.

Hvordan kan jeg deaktivere dette alternativet? eple

Dette alternativet, som lar deg dele kontakter og kontaktinformasjon ganske enkelt ved å holde iPhonen din nær en annen iPhone, er veldig nyttig. Hvis du ikke vil bruke denne funksjonen, kan du imidlertid slå den av for å forhindre at kontaktene dine sendes ved et uhell . Dette er en trygg prosess, men du vet aldri når du kan bruke den utilsiktet.

Hvis du vil deaktivere denne funksjonen, følg disse trinnene :

  • For å gjøre dette, først Gå til enhetsinnstillingene.
  • En gang her klikk på NameDrop i den generelle delen.
  • her, deaktiver alternativet Zoom enhet nedenfor.
  • Hvis du senere vil bruke funksjonen igjen, kan du følge trinnene på samme måte og aktivere den igjen.
  • Åpne innstillinger, og trykk deretter på Generelt og AirDrop.
  • Gå til Start deling-delen, og flytt Zoom Devices-knappen til venstre.

Hvilke andre hensyn bør vi huske på? eple

Det er viktig at de to enhetene er svært nær hverandre i noen få øyeblikk, bare noen få centimeter fra hverandre. I likhet med Apple Pay bruker denne teknologien nærfeltskommunikasjon , eller NFC, i stedet for Bluetooth eller Wi-Fi. Når telefonene beveger seg bort fra hverandre, stopper NameDrop-prosessen automatisk.

Det samme skjer hvis du sveiper opp uten å godta å dele informasjon. Som et ekstra lag med beskyttelse må enheten din også låses opp med et passord eller en biometrisk skanner for å aktivere NameDrop. Prosessen stopper hvis du låser telefonen mens den deler.

Hvis iPhonen din ikke har angitt en passordkode, angi en nå. Dette er en av de mest effektive måtene å beskytte alle dataene dine på. Vær selvfølgelig forsiktig når du deler kontaktinformasjon med andre. Dette er én måte å beskytte NameDrop på.

Hvor trygt er det å bruke NameDrop?

  • For å starte, du og en annen person De skal holde toppen av iPhone hvor kameraet er plassert, side ved side. På denne måten vil ikke NameDrop aktiveres bare fordi noen satte inn iPhonen sin i iPhonen din.
  • Når du setter toppen av telefonen sammen, er det en lys- og bølgeeffekt, ofte kalt væskeutveksling, på skjermen som indikerer at NameDrop-tilkoblingen startes.
  • Hvis du ser det lyset og ikke vil ha NameDrop, du kan flytte din iPhone bort og den stopper. På denne måten sikrer vi at det er usannsynlig at noen bare vil overføre disse dataene uten ditt samtykke.
  • For ekstra sikkerhet, vi anbefaler at du alltid låser smarttelefonen. Ikke glem at mange ganger lar vi disse enhetene ligge på steder utenfor vårt tilsyn, og dermed øker sjansene for at dette problemet oppstår.

Hva er kravene for å bruke NameDrop? eple

For at NameDrop skal fungere, må flere krav oppfylles. Begge brukerne trenger en iPhone oppdatert til iOS 17.1. En klokke oppdatert til watchOS 10.1 kan også fungere. Dette alternativet fungerer med alle iPhones som kan kjøre det nyeste operativsystemet.

Som vi nevnte, er ikke iPhone det eneste Apple-produktet som støtter NameDrop. Hvis du har en nyere Apple Watch, kan du også hente kontaktinformasjon fra andre iPhoner og andre Apple-smartklokker.

Hvordan fungerer overføringen for disse enhetene?

  1. For å starte en overføring fra en klokke til en annen, du må åpne Kontakter og trykke på bildet ditt. Velg Del og utvid den bærbare enheten.
  2. Du trenger ikke holde hender for å fullføre datautvekslingen. Følg trinnene ovenfor for frivillig å dele informasjonen din.
  3. Men det er godt å vite at det bare vil fungere med enkelte Apple Watch-modeller. som Ultra, Series 7 og senere, og andre generasjon SE.
  4. I tillegg må dere begge logge på iCloud med NameDrop aktivert. Den er tilgjengelig som standard når du oppdaterer operativsystemet til den nyeste versjonen.

Vi håper denne artikkelen har gitt deg en bedre forståelse av hvordan du beskytter NameDrop , og at du har lært litt viktig informasjon om dette innovative alternativet som skaper mye blest blant iOS-brukere. Hvis du mener vi har gått glipp av noe viktig, gi oss beskjed i kommentarfeltet. Vi skal lese dem.


Legg til som foretrukket kilde i Google